Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

torstai 4. lokakuuta 2012

Emmerdaleen, la la la laa!

Muutamasta typerästä jutusta huolimatta tämä viikko on ollut aika mukava. Ehkäpä yksi syy on ollut ylitse muiden siinä miksi tästä viikosta onkin tullut niin hyvä.
"Haloo, kuuleeko tulevaisuuden minä?
Täältä sitä vaan soittelen Emmerdalesta,
että elä murehdi. Pääset sinä tänne vielä toistekin!"
Täytyyhän tästä tulla fiilistelemään tännekin. Muutama päivä sitten sain tiedon, että peruutuksen vuoksi minäkin pääsen tänä syksynä mukaan Emmerdale-matkalle eli faniviikonloppuun. Siis mihin? No, jokavuotiseen (ainakin toistaiseksi) viikonloppuun Englannissa, jossa pääsee tapaamaan muita faneja, näyttelijöitä ja näkemään sarjan kuvauspaikkoja. (Aina vähän pelottaa, että entäs jos nyt onkin viimeinen kerta kun tätä järjestetään.) Pääsen siis varasijalta matkaan. En ollut automaattisesti lähtijöiden joukossa, koska olen ollut tuolla aiemminkin. Suomesta tuonne siis lähtee vain SEC:n (Suomen Emmerdale Club) jäseniä ja Englannistakin siellä on vain paikallisen klubin jäseniä.
Kingien toimistolla

Minähän muuten vasta viime viikolla julkaisin täällä listan, jossa luettelin tulevaisuuden haaveitani tai suunnitelmiani. Yksi niistä oli, että pääsisin uudelleen käymään Emmerdalessa. Kannattaa siis kirjoittaa tuollaisia listoja ylös ja julkiseen jakoon. Heti alkaa tapahtua! Suosittelen sitä siis kaikille muillekin.

Tulevan matkan kunniaksi päätin julkaista täällä pienen tiivistelmän ja kuvia edellisen faniviikonlopun tunnelmistani:
Pahvikuvia ne maisemat vaan ovatkin.

"Tapahtumat alkoivat jo perjantai-iltana kun hotellillamme kävivät Chris Chittell (Eric Pollard), Steve Halliwell (Zak Dingle), Dominic Brunt (Paddy Kirk) ja pari henkilöä, joita emme ole vielä Suomessa nähneet. Se ei kuitenkaan ollut vielä mitään lauantai-iltaan verrattuna. Silloin pääsimme tapaamaan vielä useampia tuttuja naamoja ja joitain vähän vähemmän tuttuja naamoja.

Yksi uusista hahmoista jäi mieleen paremmin kuin muut. Davidin kanssa oli hauska jutella ja kyselin häneltä hänen rintamerkeissään. Toisessa luki Ben Folds ja minä ihmettelin, että kuka hän oikein oli. David käski minua googlettamaan Ben Foldsin joskus ja kertoi, että hän on maailman paras laulaja. Pyysin häntä kirjoittamaan nimen ja käskyn googlettaa matkakertomusvihkooni, etten unohtaisi ja hän teki työtä käskettyä. Onneksi tajusinkin pyytää muistutuksen. Muuten olisin jo unohtanut koko nimen.

David (Pollardin poika) yrittää voittaa
minut illan syvin kaula-aukko -kisassa.

Parhaimpana muistona jäi mieleen henkilö, jonka tapaamista olin eniten odottanut. Mark Charnock (Marlon Dingle) oli juuri niin mukava ja hauska kuin olin odottanutkin. Hänen kanssaan palasin juttelemaan monta kertaa, vaikka kävinkin välillä muiden näyttelijöiden luona. Kävin hänen kanssaan juttelemassa monta kertaa. Ensimmäisellä kerralla pyysin nimikirjoituksenkin ja vitsikkäästi Marlon kirjoitti sen suomalaisesti pisteiden kera: Marlön. Taisin jäädä ihan positiivisesti Markin mieleen, koska hän kävi vielä halaamassa minua ennen kuin lähti tapahtumasta pois. Urhoollisesti olin jaksanut olla viimeisten valvojien joukossa. Olinkin jo etukäteen uhonnut, että en lähde nukkumaan niin kauan kuin vain yksikin näyttelijöistä on paikalla.


Vieläköhän Marlon muistaa minut?
Seuraavana aamuna ei sitten ollutkaan niin helppoa nousta ylös.


Dinglelässä
Herätys oli aikaisin aamulla, enkä varmasti olisi jaksanut muuten nousta, mutta kun tiesin mitä on ohjelmanumerossa seuraavaksi, niin pakkohan sitä oli herätä. Menimme nimittäin tutustumaan Emmerdalen kylään. Nykyisin kuvauksissa käytettävä kylä on varta vasten tv-sarjaa varten rakennettu. Näin kuvauksia saadaan tehdä rauhassa turisteilta. Oli hassua kierrellä kylää ja katsella paikkoja, samalla testaillen, että osaanko itse sanoa, kuka hahmo asuu missäkin talossa. Kylän pubi, Villapakka, oli tietenkin helpointa tunnistaa. Säät suosivat meitä ja mielelläni olisin istunut Villapakan pihalla nauttimassa pari olutta. Harmi vain, että rakennuksen sisällä ei oikeasti ollut pubia, vaan sisäkohtaukset kuvataan oikeasti studioilla. Osa kylän rakennuksista oli sisältä sellaisia kuin sarjassakin, osassa taas oli sisällä jonkun muun asunto tai sitten jotain muita tuotantoon liittyviä tiloja.

Kävimme tutustumassa myös studioihin, joilla kuvataan useita sisäkohtauksia. Oli omituista nähdä vierekkäin monien tuttujen paikkojen lavasteita. Silloin sen vasta kunnolla tajusi, että kaikkea ei kuvata kylässä ja kaikki ei ole oikeasti siellä missä sen sarjassa väitetään olevan. Joukossa oli myös paljon täysin outoja ja tuntemattomia lavasteita. Olemmehan Suomessa kolme vuotta jäljessä Englannin jaksoihin nähden."

Kartanon pihaa















Kyllä. Tämä oli tiivistelmä. Tietäisittepä vaan miten pitkiä ne alkuperäiset matkakertomukset ovat.

Sam Dingle
Kylän keinuilla. Aurinko paistaa.
Villapakka
Eläinlääkärin uusin apulainen

13 kommenttia:

  1. Sori, muotoilu nyt on ehkä mitä on ja kuvat missä sattuu, mutta halusin noita kuvia tähän paljon, eikä niitä paljon järkevämminkään voinut laittaa. Enkä jaksa stressata muutenkaan siitä. Olokoot! :)

    VastaaPoista
  2. Aww, ihana! :D Meitsi tämmösenä maailman suurimpana fanityttönä innostuu sun puolesta, vaikken kyseistä sarjaa katsokaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fanitus on aina hauskaa. :)
      Kannattaa kyllä ruveta seuraamaan tätä sarjaa! ;)
      On todella hyvä!

      Poista
  3. Otapa vähän keveämpi takki mukaan tällä kertaa, ja tietty sitten sellainen valokuva missä oot soittamassa puhelinkopista menneisyyden itsellesi :D

    Naureskelinkin jo tuota sun haavelistaa. Seuraavalla kerralla siellä lukee varmaan, että toivot pääseväsi Emmerdaleen kolmannenkin kerran? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki onkin jo kovasti ollut mielessä. En ole vielä keksinyt, että minkälainen sinne kannattaisi ottaa mukaan tällä kertaa. Mitenhän kylmä/lämmin siellä on marraskuussa. Viimeksihän olimme reissussa helmikuussa. Aika vähissä on minulla hyvät ja tarpeeksi lämpimät syystakit. Kenties otan tällä kertaa riskin ja lähden palellen jonkun tyylikkään takin kanssa.

      Tai sitten seuraavalla listalla lukee, että: "Jäädä asumaan Emmerdaleen." >:D

      Poista
  4. Vaude! Olen iloinen puolsetasi! Hyvää matkaa tulevaisuuteen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritetään pitää oikein hyvä ja hauska matka! :)

      Poista
  5. Hei, olipa kiva lukea tuo tiivistetty kertomus, vaikka on pitkänkin lukenut ja itse asiassa ollut samalla matkalla mukanakin!

    Vanhana Yorkshire-konkarina suosittelen kerrospukeutumista. Siis päällimmäiseksi vaikka vähän alimitoitetun lämmin takki, mutta sen verran väljä, että sinne mahtuu villatakkia alle. Niitä voi sitten olla vaikka ohuempi ja paksumpikin varalle. Tuulihan siellä pahin ongelma on. Se menee luihin ja ytimiin, jos semmoinen keli sattuu :D

    Tällä kertaa en pääse mukaan, ellei tule jotain ihan viime hetken peruutusta ja ponkaisen jollain aamuyön mahdottomalla Ryanin tai Norwegianin lennolla Lontoon kautta :D

    Mutta perästä kuuluu - upeaa reissua sinulle!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä. :)
      Alkaa vähän tuntua siltä, että kohta on varmaan kaikki halukkaat päässeet matkalaisiin. Tai ainakin kohta on kaikki, jos vielä lisäpaikkoja tulee. Kohtahan meitä on varmaan enemmän kuin englantilaisia.. ;)
      Eikun vaan viimehetkellä matkaan mukaan! :)

      Poista
  6. Upea reissu sulla ollut! Nopsasti googlasin ja löysin blogisi. Minua kiinnostaa Emmerdale-fanina onko Suomen E-klubi voimissaan ja miten liittyä siihen ja tekevätkö vielä fanimatkoja? En löydä kuin vanhoja tietoja netistä. Haaveena olis päästä mieheni kanssa v. 2014 sinne. Ja tavata näyttelijöitä fanitapahtumassa, kuten sinäkin Huolestuttavia huhuja oon kuullut/lukenu ettei sinne pääsis enää turisteja edes kerran vuoteen. Kiitos jos käytät aikaasi ja vastailet. A-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että olet innoissasi ja olisin kyllä kertonut ummet ja lammet ja vaikka mitkä, vaikket olisikaan itse löytänyt niitä tietoja. Voimissaan on ja fanimatkoja ei voi koskaan luvata. Eiköhän niitä järjestetä niin pitkään kuin vain Englannissa niitä pitävät ja eivät suutu suomalaisille. ;)
      Tervetuloa klubiin jos ja kun sinne liitytte ja lykkyä tykö, että pääsette matkalle! :)

      Poista
    2. Moi, kiitos vastauksesta ja olen hakenut jo tämän vuoden reissuun. Katotaan miten käy :) A-L

      Poista
    3. Lykkyä tykö! Toivottavasti pääset! :)
      Yleensä ensikertalaisilla on ollut hyvät mahdollisuudet päästä mukaan.

      Itse en tällä kertaa viitsinyt edes yrittää hakea, mutta haaveissa on, että kenties vielä joskus sitä pääsisi mukaan uudelleen.

      Poista